Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2024. gada 14. aprīlis

Bandai-Plannosaurus Stegosaurus

 Lai visu laiku neteiktu, ka ir tikai tanki, tad dažādībai tika uztaisīts dinozaurs. Gribēju iepriecināt dēlu, jo viņam dinozauri arī patīk.

Komplektam virsū rakstīts, ka tas ir no 6+ gadu vecuma. Nu nezinu, nezinu. 6gadnieks varbūt, ka arī saspraudīs visu kopā, bet ar uzlīmēm 100% būs problēma. Tāpat es arī apšaubu, ka saspraudīs visu, jo manam 8gadniekam bija problēmas atsevišķās vietās - stingri un precīzi jāsasprauž.

Bandai modelis man ir pirmo reizi, tādēļ īsi par pašu kompāniju. Bandai kompānija ir dibināta 1950.gadā Japānā (sākumā bija nosaukums Bandai-ya, ko pēc sešiem gadiem saīsināja uz Bandai). Viņi izlaiž ne tikai dinozauru modeļus, bet arī pokemonus, ļoti populāros gunpla modeļus un vispār kaudzi ar dažādiem multfilmu varoņiem, robotiem un arī zvaigžnu kariem. Tā kā es īsti tam neesmu mērkauditorija, tad šīs kompānijas modeli iegādājos pirmo reizi.


Instrukcija neliela, bet diezgan labi saprotama:




Uzlīmes:

Plastmasas detaļas:





Pats sākums:

un vēl dažas detaļas pieliekot sanāca skeleta galva:

Tālāk rumpis un kājas:



un šāds sanāca skelets:


Pēc tam ir nedaudz jāpajauc ārā un apliekot tādu kā ādu, var iegūt pilnu modeli - nu vismaz kā mūsdienās zinātniekiem šķiet, kāds šis dinozaurs varēja būt:


Tāds ir ar "ādu":


Kā redzat bildēs, tad ir problēmas ar uzlīmēm. Tās nav kā pierasts modelēšanā, līmējamas ar ūdeni vai citiem palīglīdzekļiem. Tās ir jau ar lipīgu apakšu un pēc loģikas tām būtu no abām pusēm jāpliecas ap tā saucamajām spurām jeb muguras izvirzījumiem. Bet, man viņas tur neturas klāt un spurojas :)

Citādi modelis ir super. Ļoti precīzi viss uztaisīts, salikt nav grūti. Super jāpaslavē, kā ir izlietas detaļas, jo ir ļoti smalki pini, kas detaļas notur rāmjos. Un tas ir ļoti svarīgi modeļiem, kurus nav paredzēts krāsot. Tik smalkus es nevienai kompānijai neesmu redzējis.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Revell-Porsche_Diesel_Junior_108-part.2

 Visu taisām pēc instrukcijas - ja jau rakstīts, ka var bez līmes un bez krāsošanas, tad pie tā arī pieturamies Tāds ir gatavs traktoriņš: K...