Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 13. augusts

AHH-M4A3E8_Sherman_Easy_eight

 Jau kādu mēnesi ar modeļu līmēšanu nenodarbojos. Biju tā teikt atvaļinājuma laikā no šī hobija paņēmis atvaļinājumu :) Bija daudz citu lietu ko darīt - jāpaceļo, jāparemontē dzīvoklis utt utjpr, tā kā praktiski neko nedarīju. Nē, ja pilnīgi godīgi, tad vesels mēnesi nesanāca. Jūlija sākumā vienu vakaru iesāku šo modeli, par ko tālāk rakstīšu un šajā nedēļā arī dažus vakarus gar viņu padarbojos. Labi, bet pastāstīšu par pašu modeli un par montāžu kaut kad vēlāk, kad būs pabeigts.

Tātad, šis ir pirmais Andys Hobby Headquarters (jeb AHH) modelis, kuru viņš ir izdevis sadarbībā ar modeļu ražotāju Takom. Tanka modelis ir Šērmanis jeb precīzāk M4A3E8, ko tankisti sauca par Easy Eight. Par Sherman tankiem jau agrāk esmu rakstījis, jo dažas modifikācijas esmu jau kādreiz taisījis, bet E8 modifikācija nav bijusi. 

Šo tanku ražoja Detroitas rūpnīcā, bruņas slīpums bija 47%, ar lielām ērtām lūkām un drošībai bija tā saucamā slapjā munīcijas uzglabāšana (WET). Tankam bija jauna uzlabota HVSS balstiekārta. Pēc Lielbritānijas pasūtījuma bija pārstrādāts tornis ar 76,3mm lielgabalu. Tankus ražoja no 1944.g. marta līdz 1945.g. aprīlim un kopā saražoja 4542 gab. Dzinējs bija no Ford rūpnīcas ar 500ZS jaudu, kas ļāva sasniegt 47km/h ātrumu. Degvielas patēriņš bija 475L uz 100km, kas ar vienu uzpildi ļāva nobraukt ap 161 km. ASV un Lielbritānija no šī tanka atteicās uzreiz pēc kara, bet citur pasaulē vēl ilgus gadus tas tika lietots.



Bonusā tiem, kas pasūtīja tanku tā saucamā pre-order, Endijs iedeva nozīmītes.

Instrukcija interesanti noformēta:































Ir viens kļūdas labojums instrukcijā:

Līdzi nāk metāla stobrs, trose un neliela reste. Nu un dekāli:


Endijs pateicībā sievai par atbalstu viņa hobijam (biznesam) un arī tieši šī modeļa tapšanā dekālos ielika viņas vārdu, ko var uzlikt uz tanka. Tankistiem bija tradīcija bieži tankiem piešķirt sieviešu vārdus, tādēļ Denīze pilnīgi normāli iederas :) Nu un tālāk baigais kvantums ar detaļām:





















Tagad, kad sāku tanku taisīt es reāli sāku apzināties tā izmērus. Tas ir vienkārši milzīgs. Labi, kaste stāvēja plauktā un tā jau likās liela, bet tagad tās plastmasas detaļas vispār ir monstrs :) Es nezinu, ja uztaisīšu, kur to vispār glabāt? Tāpēc es sliecos uz to, ka tas netiks glabāts. Iedošu bērnam spēlēties, lai lieto, kamēr nesalauž. Līdz ar to, es domāju, ka tanku nekrāsošu. Būs žēl iztērēt krāsu, gruntis un lakas, kas pietiktu kādiem 4-5gab 1:35 mēroga tankiem. Labāk krāsas pietaupīšu tiem tankiem un kādu no tiem atkal atstāšu plauktā. Pagaidām man ir tikai divi Sherman mazie tanki saglabāti, pārējie visi nonāk bērna rīcībā :)

Vismaz pagaidām man izskatās, ka šis būs vienīgais 1:16 tanks, ko taisu, jo nav jēgas pirkt tik lielus un dārgus tankus, ja nevar baigi forši noformēt un ielikt kādā plauktā. Tad labāk palikšu pie tā saucamā zelta standarta 1:35 tankiem :)






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...