Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 11. jūnijs

Tamiya-VW_Beetle_1966-part.1-unbox

 Ik pa laikam vajag kādu auto uztaisīt. Šoreiz domāju, ka tas varētu būt Tamiya uzražotais Volkswagen Beetle 1300 modelis no 1966.gada. Nedomājiet, pats modelis nav uzražots 1966.g. - tas ir uzražots 1994.gadā :) Neko sev, tāpat diezgan vecs, bet joprojām tiek ražots - laikam pieprasījums ir.

VW vajadzēja lētu auto priekš cilvēkiem, kuriem nebija liela pirkstpēja un tā 1938.gadā tapa VW Beetle modelis. Bītlus ražoja līdz pat 2019.gadam (pēc statistikas līdz 2003.g. kopā uzražoja vairāk kā 21,5 miljonus auto - nevienam citam auto modelim nav tik daudz izdevies sasniegt). Tiem, kas nezi, tad Beetla dizaineris bija Porše.

1966.gadā modeli vēl nedaudz uzlaboja, ielika par 25% jaudīgāku motoru (1,3Litri 50ZS) un 4 pakāpju manuālo kārbu. Bija papildus ventilators, lai ātrāk atkausētu logus.Šī var teikt ir klasika, kas vēl tagad kolekcionāriem šķiet ļoti pievilcīga.




Instrukcija vecā palaga tipa - neērta.






Detaļas nav daudz, Tādēļ te pat diži nav ko stāstīt, visu var redzēt. Ir gan caurspīdīgi logi, gan hroma detaļas (jācer, ka nebūs problēmas ar pielīmēšanu, jo hroms ar parasto līmi negrib lipt). Ir par uzlīmes :)








Auto jau svarīgākais un grūtākais ir krāsošana. Tādēļ uz detaļu skaitu nevajadzētu skatīties. Pie tam jāņem vērā, ka tas ir 1966.g. modelis, kurš plastmasā izstrādāts 1994.g. - nevajag gaidīt mūsdienu kvalitāti un detalizāciju.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...