Lapas

Meklēt šajā emuārā

otrdiena, 2022. gada 14. jūnijs

Zvezda-M4A2_Sherman_75mm-part.1-unbox

 Kaut kā vizuāli no otrā pasaules kara sabiedroto tankiem man ir iepatikušies Sherman tanki. Esmu kaudzīti tādus iepircis, bet vēl nevienu neesmu salicis. Zvezda ražojumi man jau plauktā stāv kādu nepilnu gadu, tagad domāju abus gandrīz vienlaicīgi savākt, lai redzētu atšķirības konstrukcijā. Tad nu par visu pēc kārtas - sākam ar aprakstu par Zvezda M4A2 Sherman 75mm.

Ja spriežam pēc apzīmējuma, tad liktos, ka M4A2 ir kaut kāda otrā versija, bet tā nav. Tā ir jau trešā versija, jo pirmā bija vienkārši M4 un tad nāca M4A1 un pēc tam M4A2. Šis tanks bija pamata vidējais ASV tanks otrajā pasaules karā, kuru ļoti lielos apjomos piegādāja arī sabiedrotajiem - PSRS, Anglijai, Francijai utt. PSRS armijā tanks nonāca 1943.gada beigās (kopā šādi tanki PSRS tika piegādāti ap 2007.gab). Redzot šo skaitli, tas uzreiz parāda, cik kolosāla bija ASV lendlīzes palīdzība PSRS, lai tā karā nezaudētu. Vēl 2095 tanki tika piegādāti ar 76mm lielgabala (arī modifikācija M4A2 76mm).

M4 tanks nāca kā nomaiņa M3 tankam, tāpēc ir arī šādas tādas konstruktīvas līdzības. Kopā M4 tanki tika saražoti aptuveni 50 000 tūkst eksemplāros dažādas modifikācijas. Pirmās Sherman versijas bija ar benzīna dzinējiem, tādēļ tās ļoti labi dega, kad sašāva. M4A2 jau nāca ar dīzeļa dzinēju.

Pamata ierocis bija 75mm lielgabals (kā raksta internetā, tad parasti komplektēja ar 90 šāviņiem) un papildus bija ložmetējs 7.62mm. Tanks varēja nobraukt līdz 240km ar 641 litru bāku.

Sākotnēji pirmie korpusi nāca lieti, bet sākot ar M4A2 tie nāca no rūpnīcas metināti. Torņi ar 75mm lielgabalu, bija viegli un ātri izgatavojami, bet 76mm torņi bija sarežģītākas konstrukcijas un formas.

Zvezda šo modeli izdeva 2020.g. un tas sastāv no 277 detaļām





Instrukcija jau visiem labi zināmā formāta un noformējuma. Žēl, ka kaimiņu valsti nekas nemainās uz labo pusi pat šādā sfērā :)






Labi, ka vismaz viena lapa ir krāsaina, lai labāksaprastu kā krāsot un kādas uzlīmes:


 



Un labi, ka komplktā tiek piedāvāts taisīt ne tikai PSRS versiju, bet arī ASV versiju nozimēģinājumu poligona. Ir dažas caurspīdīgas detaļas:

Tļāk Jūsu uzmanībai pārējās plastmasas detaļas:









Nu ko būs atkal darbiņš. Pēc brīža ielikšu ar otru Zvezda modeā unboksu.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

IBG-Type_3_CHI-NU

 Pamēģinām kaut ko no 72 mēroga. Šoreiz modelis no kompānijas IBG Models. Līdz šim ar to neesmu saskāries, tādēļ interesanti paskatīties, ka...