Lapas

Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2022. gada 13. jūnijs

MENG_A39-Tortoise_part.2

Beidzot pēc mēneša modeli esmu salicis. Tagad siltāks laiks, vairāk pa āru jādarbojas un mazāk sanāk laika šim hobijam. Vēl laiku paņem dažādas literatūras pastudēšana. Bet, šo hobiju galīgi pamest nevar :)

Viss sākas ar piekari, tā ir ļoti sarežģīta. Salikšu vairākas bildes no procesa:

 








Godīgi sakot, ne visi mezgli izdevās ideāli. Piemēram, te ir norādīts, ka detaļu nevajag ielīmēt, tikai pielikt, bet tā saucamā sēža ir tik plata, ka detaļa neturās...

Piekare gatava:

Ķēdes jātaisa no atsevišķiem posmiem, tos salīmējot. Lai vieglāk salīmēt, tad ir speciāls instruments, kur tās sastelē kopā un tad līmē. 



Tālāk darbs pie korpusa un torņa:



vēl viena lieta, kas man nepatika, ir trošu taisīšana. Tev tādā nelielā plastmasa detaļā ir jāizurbj divi caurumi, kur jāielīmē troses. Te bildē redzams, cik smalkas detaļas, attiecībā pret urbi un jau mala nolūzusi. Bet biegās kaut kas tāds sanāca:


Beigās viss korpuss ar dažādiem sīkumiem jāapaudzē, tai skaitā dūmu granātām:


Nu un beigās izskatās šādi. Krāsots netiks, jo man pašam kaut kā iepatikās kāds viņš gandrīz balts izskatās. Dēls gan teica, ka vēlāk nokrāsošot sarkanbaltsarkanu :)




Un te salīdzinājumam ar dažiem citiem tankiem - šis ir masīvāks, platāks:













Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

IBG-Type_3_CHI-NU

 Pamēģinām kaut ko no 72 mēroga. Šoreiz modelis no kompānijas IBG Models. Līdz šim ar to neesmu saskāries, tādēļ interesanti paskatīties, ka...