Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 19. septembris

Tamiya Panther Ausf.D-part1

 Iepriekš salīmēju un nokrāsoju divus Revell ražotos modeļus, tagad dažādībai nolēmu pamēģināt Tamiya ražojumu. Pēc aprakstiem/apskatiem esmu nonācis pie viedokļa, ka Tamiya ražo kvalitatīvus modelīšus. Kad salikšu pats, tad varēšu pateikt kaut ko vairāk :) Tātad šodien tāds ātrais unbox foto ieskats.

Kaste ir tradicionāla, tādu esmu redzējis ļoti daudziem Tamiya modeļiem:




Pēdējā bildē ir ieteiktas papildus komplektācijas, kuras var piepirkt un uzlikt šim tankam: metāla stobrs ar ložmetēju, saliekamas ķēdes un metāla dekoratīvas restes dzinējam utt. Es izvēlējos papildus iegādāties Tamiya stobru un cita ražotāja metāla restes. Ķēdes es neņēmu, jo tās maksā 2/3 no paša komplekta cenas... šausmas.

Stobrs ar ložmetēju domāju, ka izskatīsies labāk, nekā komplektā esošais. Pie tam, spriežot pēc līdzi nākošām papildus detaļām, man ir tāda cerība, ka stobrs būs kustināms, nevis vienā statiskā stāvoklī.






Restes kā jau restes - neesmu tādas līdz šim līmējis, cik saprotu, būs metāls atbilstoši formai jāpaloka un ar superlīmi jāpielīmē:


Pamācība arī ir standarta izpildījumā, melnbalta. Salīdzinot ar Revell komplektiem, tad bildes izskatās vairāk komplicētas, nav katra bilde atsevišķi pa soļiem parādīta. Apskatos visi parasti saka, ka Tamiya viss esot ļoti labi parādīts. to arī varēšu nokomentēt pēc tanka salikšanas. Pamācībā jau esmu pats pielicis piezīmes par citu ražotāju krāsu kodiem, kas aptuveni atbilst Tamiya ieteiktajām krāsām:






Vēl līdzi nāk krāsaina lapa ar vizualizētu dažādu modifikāciju krāsojumu - 3 dažādi tanku bataljoni vai kā viņus tur dēvē, kuri piedalījās Kurskas kaujā:


Nu un tālāk tad kādas ir detaļas komplektā, tai skaitā redzēsiet līdzi nākošās ķēdes:










Vēl ir neliels maisiņš ar stiepli, striķi (laikam jāuztaisa kaut kas trosei līdzīgs?) un gumijām, kas būs jāliek riteņos. Hmm, vai riteņi šim tankam arī griezīsies?

Un beigās dažas uzlīmes:

Cik šobrīd esmu komplektu papētījis, tad akli sekot instrukcijai nevarēs. Nu kaut vai tā iemesla dēļ, ka jādomā, kurā brīdī ko līmēt klāt un ko krāsot. Kaut vai runājot par riteņiem - viņi ir jānokrāso tādi dzeltenīgi, bet apmalei ir jābūt melnai, jo tankam tur bija melnas gumijas. Tātad nevarēs tā vienkārši visu salikt un tad tanku krāsot. Būs riteņi jākrāso atsevišķi, to pielikšana uz kaut kādu laiku jāatliek un jāsalīmē pārējais tanks un tikai pēc pārējā tanka nokrāsošanas tos ar ķēdēm varēs likt. Gan jau atklāsies vēl kāda nianse.

Tagad tikai jāatrod kāds brīvāks brīdis un pamazām jāsāk darboties :) Veiksmīgi visiem!





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...