Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 12. septembris

Revell-Iron Maiden Spitfire MK.II-part3

 Pa nedēļu dažus vakarus nedaudz padarbojos un šodien pabeidzu būvēt lidmašīnu. Darbojoties ar šiem līmējamiem konstruktoriem ir jāņem vērā tas, ka nevar piesēsties un uztaisīt dažās stundās. Ir jāņem vērā, ka būs jāievēro pauzes, kas vajadzīgas līmes (šķidrā cementa) žūšanai un krāsas žūšanai. Tāpēc teiksim piesēdies vakarā, kaut ko nedaudz salīmē vai nokrāso un dodies tālāk savās gaitās. Pēc kāda laiciņa vai nākamajā vakarā var atkal kaut ko padarīt. Tāpēc grūti novērtēt, cik tad kopā laiks ir vajadzīgs, lai saliktu.

Pielīmēju spārnus:

Jātaisa astes daļas un spārnu gali:

Jau pielīmēti (spārnu krāsa atsķiras, jo to nokāsoju gaišu. vēlāk tomŗ pārdomāju un kā tālāk redzēsiet, krāsoju citā krāsā):


apakšu nokrāsoju gaišu, lai uz debess fona lidmašīna ir mazāk pamanāma:

Pieliku riteņus un propelleri (propelleris ir vienīgā kustīgā detaļa):

Lidmašīnas augšu un sānus krāsošu ar tumši brūnu un zaļu krāsu, lai kā 2.pasaules kara laikā, kad lidmašīnas atradās uz zemes (pļavās, krūmos), tās ir mazāk pamanāmas. Sāku ar brūno krāsu divām kārtām:

Tālāk zaļā krāsa divas kārtas:


Nu un nobeigumā jāsalīmē uzlīmes:





No bildēm, kas iepriekš un tagad publicētas, izveidoju īsu video (bez mūzikas, lai nebūtu autortiesību pārkāpuma, bet iesaku fonā ieslēgt Iron Maiden - Aces high :)) youtube

Likšana bija interesanta. Dažas detaļas es nesapratu, kādēļ vajadzēja taisīt no vairākām daļām, nevis vienas (piemēram, riteņu kronšteini vai kā tos sauc). Tāpat, bija vairākas detaļas, kas tik sīkas, ka ar pinceti jāliek, bet vizuāli uz lidmašīnas to īsti pat nemani... Es bez tām būtu izticis. Tā kā pagaidām nekādas citas lidmašīnas neesmu licis, tad man nav ar ko salīdzināt. Bet, ja patīk spitfire vai Iron Maiden, tad šis komplekts ir must have :)









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...