Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2021. gada 27. februāris

DIY pulkstenis Nr.2

 Jautāsiet, kāpēc pulkstenis Nr.2? Tādēļ, ka viens pulkstenis jau man bija, kurš pēc dažu minūšu darbošanās "nodega" :) šis ir otrais pulkstenis par kuru uzrakstīšu. Ceru, ka vēlāk būs vēl kāds.

Šo pulksteni taisīju jau kaut kad senāk. Bet vispār ar šiem pulksteņiem man nav īpaši labas attiecības. Pirmo, kuru pasūtīju, tas vispār līdz manīm neatnāca - dabūju atpakaļ naudu. Otrs atnāca, bet bija pamatīgi samīcīts un arī dabūju atpakaļ naudu. Toreiz mēģināju to tomēr uztaisīt, bet tas nedarbojās, laikam detaļas par daudz bija cietušas. Nu un šis ir trešais piegājiens.

Pirkts: aliexpress


Plate ir tāda, ka praktiski visas detaļas ir jālodē no vienas puses, bet paši cipari no otras.


 


Ja kādam vajag, tad iemetu arī info par shēmu. Teikšu tā, izņemot divas detaļas, pārējo bija ļoti vienkārši saprast. Nedaudz problēmas radīja izdomāt, kur lodēt temperatūras devēju, bet kur fotorezistoru (laikam tā to sauc).


Viss izņemot ciparus ir salodēts.


Kad lodējat ciparus, tad pievērsiet uzmanību tam, ka 3šais cipars ir jālodē otrādi, nekā pārējie.

Viss ir gatavs un tā izskatās dzīvē (ar korpusu no otrā pulksteņa, kurš bija bojāts).

Ko es par to visu varu teikt? Laikam nevajadzēja būt stūrgalvīgam un vēl trešo reizi šo pulksteni pirkt, jo nekas labs tas nav :) Trūkumi:

1) Aļikā nopērkamiem pulksteņiem ir vairākas modifikācijas. Ne visiem ir pieejama ļoti skaidra shēma un bildes, lai saprastu, kā pareizi salodēt. Vēl šis pulkstenis īsti nederēja manā korpusā, nācās to "pielabot";

2) Bija bojāts līdzi nākošais barošanas vads. Sākumā nesapratu, ko es esmu nepareizi sataisījis, ka nedarbojas - tikai nedaudz iedegas, tad izdziest. Beigās konstatēju, ka vads ir bojāts pie usb štekera. Paņēmu vadu no iepriekšējā komplekta, tad atkal bija slikts kontakts otrajā galā... nu ko var gribēt par ~2.5 EUR :D 

3) Ļoti skaļs pīkstulis, kurš pie tam pļērc pie katra pogas spiediena.

4) Melo temperatūras rādītājs par kādiem 4 grādiem.

Tā kā neiesaku to iegādāties, ja Jums tiešām vajag pulksteni. Bet, ja gribat tikai pakavēt laiku un uzlabot lodēšanas prasmes, tad ņemat ciet.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...