Lapas

Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2024. gada 26. septembris

J.Douglas&M.Olshaker-The killer across the table

 Vienreiz grāmatnīcā ieraudzīju uz akciju šo grāmatu, kura šķita interesanta. Pie tam, cena bija ļoti pievilcīga, tādēļ nolēmu, ka šī derēs smadzeņu pamocīšanai - lasīšanai krieviski. Tā ir Džona Duglasa un Marka Olšeikera grāmata The killer across the table jeb latviski būtu slepkava man pretī.

Grāmatā ar pieredzi dalās bijušais FBR aģents. Viņš stāsta par saviem un FBR pētījumiem. Par to, kā ir veikuši pārrunas ar slepkavām jeb konkrēti pat maniakiem, cenšoties saprast kāpēc tas ir noticis. Viņam ir izveidota formula "Kāpēc?+Kā?=Kas?". Tātad, saprotot jau divus lielumus, ir iespēja saprast, kurš varētu būt vainīgais.

Grāmatā ir aprakstīti 4 maniaki + pieminēti vēl vairāki. Viņu noziegumi, pēc tam sarunas ar FBR aģentu, kuš dažāadiem paņēmieniem izvilina no viņiem vajadzīgo informāciju un tā veido statistiku par maniakiem, kas vēlāk citiem ļaus ātrāk atklāt citus noziedziniekus.

Piemēram, aprakstīts cilvēks, kurš sev labi pazīstamu meiteni ievilina lamatās izvaro un nogalina (izmanto pazīšanos un pēc tam mierīgi turpina ar šo ģimeni komunicēt). Ir skolotājs, kurš nogalina meiteni no tuvējās apkārtnes. Ir vilvēks, kurš strādā midecinās sistēmā un vairākās slimnīcās un aprūpes namos nogalina desmitiem pacientu. Šausmas!

Grāmata smaga, bet interesanta.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ring-String

 Gribēju sievai sagādāt pārsteigumu un nopirku šādu komplektu: Kastes saturs + ieskats instrukcijā: Tātad, kas tas ir? Tā ir tā saucamā dieg...