Lapas

Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2024. gada 6. maijs

A.Veismans-Pasaule bez mums

 Šoreiz izlasīju Alana Veismana grāmatu "Pasaule bez mums"(Alan Weisman-The world without us).

Grāmata ir sarakstīta 2007.gadā un latviski izdota 2011.g. Laikam pirka to slikti, jo es kādu laiku atpakaļ par ļoti maz naudiņām to iegādājos :)

Grāmata ir par to, ko cilvēks nodara pasaulei, kā visu sabojā, izraisa ekoloģiskas ktastrofas, iznīcina dažādas sugas utt utjpr. Un tad autors raksta par to, kas varētu notikt, ja pēkšņi nebūtu vairs cilvēku. Kā Ņujorka pārvērstos. Kas notiktu ar naftas pārstrādes rūpnīcām, atomelektrostacijām utt. Nu vispār palasot, iestājas pilnīga bezcerība. Neskatoties uz tādiem trikiem kā saules baterijas, elektroauto utt, izskatās, ka mēs tomēr ejam uz iznīcību. Ko tas līdz, ja es, vai kaut vai visa Eiropa sāktu ļoti pareizi dzīvot, taupītu resursus, visus atkritumus maksimāli pārstrādātu utt, ja pārējā pasaule un īpaši nabadzīgās valstis nedara neko? Lai kaut kas mainītos, visiem mums ir jāmainās un jādomā par nākotni. Bet, tā tas diemžēl nenotiek.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

E.Ludlow-Whisky A tasting course

 Biju uz mēnesi pazudis no sava bloga, neko nepublicēju, jo paņēmu atvaļinājumu ne tikai no darba, bet arī no hobijiem. Lasīju arī pamatā ti...