Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 2. jūlijs

Meng-A7V_Tank_KRUPP-part.1-unbox

 Šoreiz plānoju uztaisīt kaut ko ļloti senu - Meng ražoto A7V tanku, kurš ir pirmais vāciešu tanks. 

Nedaudz no vēstures par pašu tanku. Pirmajā pasaules karā sabiedrotie izmantoja bruņu mašīnas un uzsāka eksperimentus ar tankiem. Vācieši savukārt šīm lietām nepievērsa lielu uzmanību un uzskatīja, ka uzvaras pamatā ir labi apmācīti kājnieki. Kad 1916.gadā angļi kaujas laukā parādīja Mark 1 tanku, vācieši tam pilnīgi nebija gatavi un dabūja atkāpties. Pēc šīm kaujām pie Sommas arī vācieši ķērās pie tanku izstrādes. Jau gada beigās vāciešiem bija gatava pirmā versija tankam, kuru nosauca par A7V. Tanks bija uz traktora bāzes, aprīkots ar diviem Daimler 100ZS dzinējiem, 15mm bruņu un tas spēja sasniegt 15km/h. Ar vienu bāku varēja nobraukt 70km. Tika plānots, ka izstrādās 100 gabalus. Tomēr trūka resursi un uztaisīja tikai 10gab. Kad tanku prezentēja, tas sevi parādīja ne visai labi, + parādījās prasība, ka vajag aizsardzību arī no artilērijas šāviņiem un nolēma priekšējo bruņu palielināt līdz 30mm. Tas vēl pasliktināja tanka manevrētspēju.

1918.gadā, kad frontē angļi pārrāva vācu aizsardzības līnijas, vācieši nolēma ar tankiem veikt pretuzbrukumu. Diemžēl frontē atklājās, ka tanks nespēj normāli tikt pāri tranšejām, līdz ar to tika pārtraukta tā ražošana. Kopā paspēja uzražot 20 gab. Kaujā sūtīja 3 tanku vienības. Piemēram vienā vienībā bija 5 tanki, no kuriem viens sabojājās jau pirms kaujas, divi iepinās dzeloņstieplēs un tikai 2 tanki spēja kaut kā tikt uz priekšu.

Tanka garums: 7,35m, platums 3,06m augstums 3,35m un svars 30 tonnas. Bruņojumā viens 57mm lielgabals, 6gab. 7,92mm ložmetēji. Ekipāža sastāvēja parasti no 16 līdz 18 cilvēkiem ar iespēju maksimāli uzņemt 26 cilvēkus.

Interesants fakts, ka vienīgais īstais A7V tanks atrodas muzejā Austrālijā. Vācieši gribēja vienoties, lai tanku atdod viņiem, bet vienošanās netika panākta. Tad ar speciālas komisijas līdzdalību tika izstrādāta A7V kopija un tagad tāds tanks atrodams arī muzejā Vācijā.

Meng šo tanka modeli uzražoja 2015.gadā.




Meng instrukcija man kopumā patīk. Parasti ir klāt normāls vēsturisks apraksts un parasti viss ir labi saprotams.















Dekāli, trose un metāla detaļas:

Ķēdēm katrs posms būs jāsalīmē no 2 gabaliem un pēc tam ķēde vienkārši kopā jāsamauc. Es ļoti ceru, ka turēsies kopā labāk, nekā citiem Meng ražojumiem, kur ir bijis līdzīgi jāsamauc.

Un tālāk ļoti daudz pārējās plastmasas detaļas (kā nekā tanks ar interjeru):











Parasti par Meng modeļiem ir labas atsauksmes (ar dažiem izņēmumiem). Šis tanks pieder pie dažiem izņēmumiem. Esot problēmas ar detaļu saderību. Tāpat pati konstrukcija ir ļoti sarežģīta. Es ļoti ceru, ka galīgi neplauzīšos šo modeli taisot :)






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...