Lapas

Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2023. gada 28. jūlijs

F.Ņeznanskis-Augstās likmes

 Atvaļinājuma laikā kaut kā nav pat laika grāmatas palasīt :) Bet vienu tomēr esmu izlasījis. Fridriha Ņeznanska romāns "Augstās likmes".

Grāmata ir sarakstīta 1997.gadā un latviski izdota 2004.g. Tā ir par notikumiem Azerbaidžānā. Tiek nolaupīts prezidenta dēls, jo grib panākt, lai nafta plūstu caur Krievijas naftas trubām. Tāpat mirst vairāki direktori un visas slepkavības vieno to izpildīšanas veids. Tureckis kopā ar palīgu iesaistās izmeklēšanā, maskējoties, kā uzņēmēji un viņiem palīdz arī Krievijas milicija un prokuratūra. Naftu savā kontrolē grib pārņemt ne tikai Krievija, bet arī Čečeni, un pat sliktie ārzemnieki :) 

Agrāk es tiešām nepievērsu uzmanību politikai. Lasīju šo grāmatu jau kaut kad sen, kad viņa iznāca un neko par politiku tajā neatceros. Bet, tagad, kopš ir Krievijas izgājieni starptautiskā arēnā 2008.g., 2014.g. un it īpaši 2022.g., tas pastiprināti tiek uztverts. Un arī šajā grāmatā autors iepin politiku, piemin sliktos Rietumus, pareizo Krieviju utt. Tas sabojā grāmatu. Bet, ja tam nepievērš uzmanību, var palasīt, jo sižets ir spraigs.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...