Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 17. jūlijs

Edgars Volless-Nāves melodija, Ceturtais mēris.

 Vai kāds vēl atcerās šo autoru un grāmatas, kas Latvijā tika izdotas 90tajos gados? Es kādreiz tādas pirku, tāpat radiem kaut kādas ir iepirktas un tagad šķirojot laukos mantas, šīs grāmatas uzgāju. Uz citām skatos, ka ir pat cenas palikušas 1 lats, 0.5 lati, bija reiz laiki, kad varēja kaut ko tik lēti nopirkt (tikai tad algas arī bija mazākas).

Kādreiz, kad tādas grāmatas tikai parādījās, likās ļoti interesanti. Tagad pārlasot - nu nekas sevišķs. Pirmais romāns vēl daudz maz ok, kaut gan tur arī sižeta līnijas pamatā ir tāds stāsts, ka viens cilvēks tik ļoti baidās no ārsta uzzināt sliktas ziņas par savu veselību, ka ārstam uzdod ziņu nodot caur ielu muzikantiem - ja ir slims, tad lai atskaņo pie viņa mājas šādu melodiju, bet, ja vesels, tad citu. Un ārsts vēl pamanās šīs melodijas sajaukt... Nu riktīga ziepju opera :)

Otrs romāns vēl mistiskāks par visvareenu bandu un vēl "krutāku" izmeklētāju, kuru pat nošaut neizdodas. Un bandas māju atros, iespiežot viņu auto ritenī kaut kādu iezīmi un pēc tam uzdodot policijai nākamajā rītā pētīt ceļus, kur šis auto ir braucis. Var jau būt, ka kaut kas tāds tajos laikos, kad asfalts uz ceļa nemētājās, mašīnu bija ļoti maz un GPS izmantot izsekošanai nevarēja, varbūt arī būtu teorētiski iespējams. Bet baigi šaubos, ka pēdas neiznīcinātu pajūgi vai kādi citi auto, vai kaut vai tas pats lietus...

Bet nu aiz gara laika var palasīt, atceroties skolas laikus, kad tikai sāku iepazīties ar kriminālromāniem. Man ir vēl čupiņa ar Vollesa romāniem, tā kā būs vēl kādas atskaites :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...