Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2024. gada 31. augusts

E.Ludlow-Whisky A tasting course

 Biju uz mēnesi pazudis no sava bloga, neko nepublicēju, jo paņēmu atvaļinājumu ne tikai no darba, bet arī no hobijiem. Lasīju arī pamatā tikai dažādus žurnālus. Nu un biju iesācis vienu grāmatu par viskiju lasīt. Un to nevar tā ātri dažos vakaros. Vajag palasīt, sagremot informāciju :)

Labi, sāksim no sākuma. Mani jau kādus vairākus mēnešus ir aizrāvusi doma par to, kā apgūt viskija kultūru, kā sākt šajos dzērienos orientēties utt. Esmu noskatījies vairākus desmitus video internetā par viskijiem un tad iegādājos šo grāmatu Eddie Ludlow - Whisky A tasting course.

Grāmata ir izdota 2019.gadā. Tā stāsta par to, kas ir viskijs (tā vēsture), kā to taisa, novecina, kā to izgaršot jeb testēt. Nu un tad ir 20 uzdevumi jeb konkrēti un apraksti par dažādu viskiju salīdzināšanu. Piemēram, paņem 4 dažādus viskijus (ir ieteikta arī alternatīva katram viskijam, ja to neatrodat veikalu plauktos) un tālāk par katru aprakstīts kā tas garšo, smaržo (speciālista vārdiem). Nu un tad Jūs saprotat, kas ir kas, kas Jums no šiem garšo un zemāk vēl viens ieteikums zem katra viskija - ja Jums šis garšoja, tad paprovējiet tādu un tādu. Grāmata nav tikai par single malt skotu viskijiem, bet apraksta arī īru viskijus, burbonus utt.

Tagad pēc grāmata izlasīšanas gribētos visus šos 20 uzdevumus reāli izpildīt, lai saprastu, bet bail iedomāties, cik lielu robu man budžetā tas var iesist :) Iedomājaties, ja vajag 20x4=80 viskijus, kur varbūt daži lētākie būs sākot ar 20EUR, nedaudz dārgāki jau būs ap 40-80 EUR un dārgais gals vispār var būt virs 100. Laikam patreiz jāaprobežojas ar kāda viena uzdevuma izpildi, izvērtējot ko vispār var atrast Liepājas dzērienu veikalos :)

Bet, ja Jums interesē viskijs kā dzēriens un vēlaties kaut ko vairāk par to uzzināt, tad šī gramata ir laba priekš iesācējiem. Rekomendēju!


Tadžmahals - Taj Mahal

 Tā kā dzīvajā Indiju apmeklēt neplānoju (man nesimpatizē karsts klimats, cilvēku pūļi, netīrība), tad izlēmu, ka uzbūvēšu sev to mājās - ne...